Z
Dietetyczka kliniczna, ukończyła studia na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Ciągle poszerza swoją wiedzę przez udział w różnych kursach i szkoleniach. Nabierała doświadczenia w pracy z pacjentem na oddziałach poznańskich szpitali. Jej praca licencjacka dotyczy żywienia pacjentów z nieswoistymi chorobami zapalnymi jelit, natomiast praca magisterska dotyczy oceny żywienia dzieci w pierwszym roku życia. Zajmowała się pacjentami m.in. z zaburzeniami przewodu pokarmowego (np. refluks żołądkowo-przełykowy, NZJ, celiakia, IBS), z zaburzeniami endokrynologicznymi, zaburzeniami gospodarki węglowodanowej (np. cukrzyca, insulinooporność) oraz z otyłością i nadwagą.
Uważa, że dietoterapia jest skuteczna tylko wtedy, gdy jest indywidualnie dopasowana do pacjenta. Podchodzi do pacjenta holistycznie. Podczas układania jadłospisów bierze pod uwagę tryb życia pacjenta, jego preferencje smakowe i przyzwyczajenia. Jej celem jest trwała zmiana nawyków żywieniowych.